Aanbod

Psychosociale therapie, (privé) Yoga, Reiki en Huisreiniging


Therapie, ook wel holistische therapie of integratieve therapie, geef ik buiten, in de prachtige natuurlijke omgeving van de Betuwe. Op deze manier volg ik de cycli van de natuur.

Net als de natuur verloopt ook jouw (bedrijfs)leven en dat van anderen volgens een cyclisch proces. Samen kijken we waar jij in het proces vastloopt. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt, een burnout, traumaverwerking, belemmerende patronen, meer naar je gevoel willen luisteren.... Ik geef je inzicht in hoe je je natuurlijke stroom weer op gang brengt en jij weer in je natuurlijke kracht komt te staan.

De therapie sessies vinden in een natuurlijke omgeving plaats, op mijn privé weilandje in Asch, waar ik ook mijn paarden, poezen, kippen en varkens heb. Soms ook neem ik clienten mee naar Het Zoelense Bos. Deze natuurlijke omgeving helpt jou de rust en de ruimte te vinden om dichterbij jezelf te komen en zo sneller en natuurlijker tot nieuwe mogelijkheden te komen. Bij slecht weer kunnen we plaats nemen in mijn prachtige retrocaravan.


Wat is Psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening. De focus ligt op de manier waarop problemen ervaren worden, welke betekenis ze hebben in het leven en hoe ermee omgegaan wordt. Vaak gaat het om vasthouden aan oude gewoontes en overtuigingen, gedrag en communicatiepatronen. Door het vergroten van inzicht in eigen gevoelens, gedachten en gedragingen en het aanboren van alternatieven, wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Uitgangspunt van psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat de mens met zijn / haar klacht niet los gezien kan worden van de mensen en de wereld om zich heen; deze beïnvloeden elkaar.

Behandelwijzen/therapie

Psychosociale hulpverlening richt zich niet op de enkelvoudige klacht of op een enkelvoudig behandelprotocol. Het heeft een dieperliggende, structurele en contextuele benadering waardoor een echte positieve en blijvende verandering ontstaat. Psychosociale therapie kent een gevarieerd aanbod van benaderingen/therapieën. Het probleemoplossend en zelf genezend vermogen van de cliënt wordt er door geactiveerd.Yogalessen geef ik al jaren, oa. bij Yogastudio YourBalance in Tiel, maar ook privé; bij jou thuis, of op locatie voor groepen. Zeker in een tijd wanneer erop uit gaan niet voor iedereen makkelijk is en je tóch aandacht wilt besteden aan je gezondheid, is dit een prachtige manier om toegang tot yoga te krijgen. Yoga is namelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, levenstijl, afkomst, soort lichaam of gender. Alle lessen worden op maat gemaakt naar jouw behoeften. De vormen van yoga die ik geef zijn: Hatha Yoga, Restorative Yoga, Stoel- of Bedrijfs Yoga, Yin Yoga en Yin/Yang yoga en meditatie. Geschikt voor alle leeftijden (18+) en voor ieder gezondheidsniveau. Daarnaast zijn ook combinaties met ademhalingstechnieken, mediatie en/of mantrazingen mogelijk. Samen bekijken we jouw mogelijkheden, wensen en doelen.

Reiki is een effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen. Het komt oorspronkelijk uit Japan. De methode kan door iedereen geleerd worden, en ook iedereen kan de voordelen van reiki ervaren.

Het beoefenen van reiki brengt meer rust en ontspanning in je leven, en geeft een gevoel van veiligheid, helderheid en vertrouwen. Tevens kan het verlichting bieden bij diverse fysieke spanningen en ongemakken. 


De behandeling

Reiki betekent "universele levensenergie" en tijdens een reiki-behandeling geef ik die levensenergie door via handoplegging. De reiki-energie stroomt tijdens de reiki-behandeling via de verschillende reiki handposities naar die plekken in je lichaam die de energie het meeste nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans. Reiki werkt in op het fysieke lichaam, en ook op je geest (denken) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning, innerlijke rust en een gevoel van welzijn.

Vanwege deze periode geef ik nu vooral Reiki behandelingen op afstand. Hiervoor hoef je niet fysiek bij mij in de ruimte aanwezig te zijn. 

Wil je meer informatie over hoe dit precies werkt, neem dan gerust contact op.


Waarbij kan Reiki helpen?

Lichamelijk:

  • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;
  • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van je lichaam;
  • Het activeren van je immuunsysteem.

Emotioneel:

  • Ontspannen;
  • Opheffen van blokkades;
  • Meer levensvreugde.

Mentaal:

  • Minder stress, angst;
  • Het loslaten van negatieve denkpatronen;
  • Jouw talenten, passies beter ontwikkelen.


NB:

Reiki kan veel ondersteuning en verlichting bieden bij fysiek en mentaal ongemak en pijn. Het is geen vervanging voor reguliere geneesmethoden. Voor veel mensen is reiki vooral een manier om te ontspannen en (spiritueel en persoonlijk) te ontwikkelen, net zoals bijvoorbeeld meditatie en yoga. 


Reiki en reading op afstand


In een reiki en reading op afstand-behandeling stem ik mij af op je foto en gegevens. Ik geef je 15 minuten lang universele reiki energie, net zoals bij een normale reiki behandeling op afstand. Daarnaast kan ik, doordat ik op je afgestemd ben, waarnemen wat er op dit moment bij je speelt, waar eventuele blokkades of aandachtspunten liggen. Deze informatie kan je helpen bevestigen wat je al weet en/ of een ingang geven waar je naar toe mag bewegen in je leven. 

Belangrijk is om je te realiseren dat ik tijdens een reading niet jouw problemen oplos, maar ik kan wel, de wellicht tegenwerkende krachten in jouw leven, inzichtelijk te maken. Wat jij daar verder mee wilt doen is aan jou. Uiteraard kan ik na de reading wel advies geven of je ergens verder mee helpen.
Energetische Huisreiniging


Alles is energie. Als je je goed voelt, stroomt de energie mooi door je lichaam. Als je je niet goed voelt, is er een blokkade/opstopping en kan de energie niet goed stromen. Net als water kan energie stromen, stagneren, voeden, vernietigen, slijpen of polijsten. Vrij stromende energie in jezelf, je huis of  je bedrijf is het fundament voor een leven in flow, rust en gezondheid.

In huis kun je dagelijks een mengelmoes van achtergebleven emoties ( van jezelf of van anderen), aardstralingen en electrostress tegenkomen. Die energieën kunnen een blokkerend of juist stimulerend effect op je woonruimte en op jou hebben.  Een verstoorde energiebalans heeft een direct effect op je gezondheid, energieniveau, relaties, werk en financiën. Door je huis energetisch te laten reinigen, krijgen die energieën ruimte om er te zijn en te verdwijnen. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe, fijne energie en wordt je huis (weer) een plek van rust en veiligheid.


Uitgebreide Energetische Reading en Reiniging

Wanneer je meer inzicht wilt verkrijgen in de mate waarin je huis uit balans is, waar de grootste verstoringen vandaan komen en hoe je daar zelf ook iets mee kunt, raadt ik je de uitgebreide Energetische Reiniging aan.

Deze uitgebreide reading vertelt je per ruimte in welke mate deze gegrond is. Welke mogelijke bronnen van verstoring in je huis aanwezig zijn, wat deze met de energie van het huis doen en hoe je daar als bewoner(s) op reageert.

Deze reading vertelt je wie of wat de oorzaak zijn van de energetische blokkades. Het kan gaan om energieën van onuitgesproken intenties, emoties die nooit uitgesproken zijn, gevoelens die nooit gevoeld mochten worden, overledenen die nog ‘gezien’ willen worden.

Ik scan de energie in de ruimte, reinig de ruimtes en kijk wat er nodig is aan gronding, energetische bescherming en eventuele andere behoeftes in het huis. Daarnaast geef ik je uitgebreid verslag van de reading per ruimte en tips om de energie bij te houden.Op dit moment zijn er geen lopende Mind-Walk Trainingen. Je kunt wel een aanvraag doen voor een privé Mind-Walk Training helemaal op maat. Leuk als relaxed bedrijfsuitje of bijvoorbeeld vriend-of vriendinnen-uitje met wat meer diepgang. Heb je vragen over Mind-Walk Trainingen, neem dan contact op voor meer informatie.Praktijk YogaThirza, praktijk voor psychosociale therapie, yoga en reiki, Asch, Betuwe, Gelderland.


Praktijk YogaThirza is oa. actief in de psychische gezondheidszorg als psychosociaal therapeut, als freelance yogadocent en reikie behandelaar. In psychosociaal therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades en trauma's bij de cliënt. In deze therapie staat de hulpvrager met zijn (psychische) hulpvraag centraal. Holistische Therapie, Rouwtherapie, Relatietherapie, Privé therapie, therapie bij stress, burnout, levensverandering. Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, cliëntgericht, leren. Vakgebieden zijn; Integratieve Psychotherapie, Psycho-energetische therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, NLP, Mind-Body interventies, Innerlijk Kindwerk, Meditatie/ Visualisatie, Systemisch werk, Tijdlijntherapie, Voorouderregressie, Energiewerk, Chakratherapie, Mindfulness, Hypnotherapie, Mindfulness, Yoga, Reiki.

Uniek aan Praktijk YogaThirza is dat de therapie zoveel mogelijk buiten plaatsvindt. De praktijk bevindt zich letterlijk tussen de boomgaarden en weilanden van de Betuwe in Gelderland. Verbinding met de natuur, met jouw natuur is uniek en aantoonbaar effectief in allerlei helingsprocessen, zoals rouwverwerking, relatieproblemen, ziekte, familieproblemen, burnout klachten, trauma's, problemen met keuzes maken, jezelf kwijt zijn.


© 2021 Praktijk YogaThirza, Asch, Betuwe, Gelderland