Over Thirza

Mijn naam is Thirza Beckeringh (1975). Ik ben moeder van 3 schitterende kinderen en woonachtig in De Betuwe.

Mijn hele leven al ben ik dol op de natuur en ben ik het liefste buiten.


Ik was als kind al gevoelig en dapper, een vrijbuiter, een soort Ronja de Roversdochter. Een puur en nieuwsgierig kind dat alles op gevoel deed en niet eens goed wist hoe het anders moest. Maar ik leerde me aanpassen, teveel...En dat juist zorgde ervoor dat ik dingen ging doen die niet goed bij me pasten. Teveel in mijn hoofd, te weinig vanuit mijn hart. In 2013 heb ik het (werk)roer volledig omgegooid en besloot ik dat het echt tijd werd om mijn eigen pad te lopen, meer naar mijn gevoel gaan luisteren. Dit leidde tot het volgen van verschillende opleidingen op het gebied van Yoga (oa. Basis- en vervolgopleiding Hatha yoga, Yin yoga, Yin/Yang yoga, Hot Yoga en Stoel Yoga), meditatietechnieken en Psycho-Sociaal Therapeut volgens de Wielwerkmethode.


Mijn ervaring

Inmiddels ben ik al jaren yoga- en meditatiedocent, Mind-Walk Trainer, natuurcoach en afgestudeerd als Psychosociaal therapeut volgens de Wielwerkmethode. Daarnaast heb ik mijn Reiki III Master certificaat behaald.

Ik ben ervaringsdeskundige in het trauma van een alleengeboren tweeling, het onderwerp van mijn afstudeerscriptie, én hoogsensitiviteit. Daarnaast hou ik mij vooral bezig met klachten die veroorzaakt worden door dieperliggende blokkades en trauma's, belemmerende, herhalende gedragspatronen en psychische klachten die tot uiting komen in het lichaam.


Mijn drijfveer en passie is mensen bewust te maken van hun lichaam, emoties, energie en geest. Te zien wat ik vaak al snel zie; jouw kern, jouw passie, jouw kracht, ook wanneer die diep verstopt zit. Daarnaast ben ik dol op de natuur en gebruik ik haar als spiegel en locatie voor al mijn trainingen en coaching. Middels holistische therapie kan ik mensen een breed scala aan mogelijkheden aanbieden, zodat er altijd iets is wat voor jou past. Ik heb veel cognitieve én spirituele kennis en combineer deze graag. Ik denk in mogelijkheden en niet in de onmogelijkheden van jou.


Waar ik goed in ben? Ik zie heel snel (onbewuste) patronen, verbindingen tussen oorzaak en gevolg van gedachten, energie en emoties op je gedrag en lichaam. Ik kan mij goed invoelen in de gedachten en gevoelens van een ander. Ik ben eerlijk en to-the-point en hou je met veel liefde een spiegel voor. Ik weet op een respectvolle manier om te gaan met verdriet, verlies en afscheid. Daarnaast kan ik mensen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

Mijn intuitie is zeer sterk ontwikkeld en ik kan jou helpen jezelf (weer) in je kracht te zetten. Ik ben spiritueel én sta met beide voeten in de klei. Therapie bij mij is geen langdurig verhaal van om de hete brei heen, maar vrij snel naar de échte kern van jouw blokkade. Daarom komen bij mij vaak clienten die al meerdere therapieen hebben gehad, waarbij ze het gevoel hebben nog niet (goed) geholpen te zijn. Bij mij weet je vrij snel waar je aan toe bent, waar je oplossing ligt en kun je zelf bepalen of je daar, samen met mij, doorheen wilt. 


Heb je alles al geprobeerd, heb je minder goede ervaringen met therapieen uit het verleden, wil je nu écht aan de slag met jezelf om de beste versie van jezelf te worden? Neem dan contact met me op en dan kijken we samen wat bij jou past.
Wielwerktherapeut accreditatie KTNO

De KTNO is een platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen. Zij geven accreditaties af zodat jij weet dat ik mijn opleiding tot PsychoSociaal Therapeut heb gevolgd bij een instituut dat voldoet aan de hoogste eisen. Accreditatie door KTNO onder nummer 5355

Praktijk YogaThirza, praktijk voor psychosociale therapie, yoga en reiki, Asch, Betuwe, Gelderland.


Praktijk YogaThirza is oa. actief in de psychische gezondheidszorg als psychosociaal therapeut, als freelance yogadocent en reikie behandelaar. In psychosociaal therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades en trauma's bij de cliënt. In deze therapie staat de hulpvrager met zijn (psychische) hulpvraag centraal. Holistische Therapie, Rouwtherapie, Relatietherapie, Privé therapie, therapie bij stress, burnout, levensverandering. Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, cliëntgericht, leren. Vakgebieden zijn; Integratieve Psychotherapie, Psycho-energetische therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, NLP, Mind-Body interventies, Innerlijk Kindwerk, Meditatie/ Visualisatie, Systemisch werk, Tijdlijntherapie, Voorouderregressie, Energiewerk, Chakratherapie, Mindfulness, Hypnotherapie, Mindfulness, Yoga, Reiki.

Uniek aan Praktijk YogaThirza is dat de therapie zoveel mogelijk buiten plaatsvindt. De praktijk bevindt zich letterlijk tussen de boomgaarden en weilanden van de Betuwe in Gelderland. Verbinding met de natuur, met jouw natuur is uniek en aantoonbaar effectief in allerlei helingsprocessen, zoals rouwverwerking, relatieproblemen, ziekte, familieproblemen, burnout klachten, trauma's, problemen met keuzes maken, jezelf kwijt zijn.


© 2021 Praktijk YogaThirza, Asch, Betuwe, Gelderland