Aanbod

Natuurcoaching en therapie, Mind-Walk Training, Yoga en Reiki


Coaching en therapie geef ik buiten, in de natuur. Op deze manier volg ik de cycli van de natuur.

Net als de natuur verloopt ook jouw (bedrijfs)leven en dat van anderen volgens een cyclisch proces. Samen kijken we waar jij in het proces vastloopt. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt, een burnout, meer naar je gevoel willen luisteren.... Ik geef je inzicht in hoe je je natuurlijke stroom weer op gang brengt en jij weer in je natuurlijke kracht komt te staan.

De sessies vinden buiten plaats, in het bos. De natuur helpt jou de rust en de ruimte te vinden om dichterbij jezelf te komen en zo sneller en natuurlijker tot nieuwe mogelijkheden te komen.


Wanneer naar buiten gaan niet mogelijk is, vanwege weers- of lichamelijke omstandigheden, of wanneer de behandeling daar om vraagt, dan kunnen we plaatsnemen in mijn ruime Chevy Van. Een online coachingssessie behoort ook tot de mogelijkheden.


Mind-Walk® is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de Yoga en Tai-Chi, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Door de verschillende technieken ervaar je weer bewust spanning, ontspanning en energie en ben je o.a. in staat om weer beter naar je lichaam te luisteren.

Met de groeps Mind-Walk Trainingen ga je met een groep van maximaal 10 personen (in deze periode aangepast) de natuur in en ik begeleid de groep als official Mind-Walk Trainer. Je leert verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot max. 5 km per keer. Mind-Walk is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditie niveaus.


Waar: omgeving van het Zoelense Bos

Wat: Er zijn inmiddels verschillende groeps trainingen die gedurende het jaar starten, waaronder: een Basis(groeps)Training van 10 woensdagen, waarin iedere keer verschillende thema’s worden behandeld om dichter bij jezelf te komen.

Een 7-weekse Training Mindfulness waarin verschillende onderdelen van Mindfulness worden behandeld.

Losse Mind-Walk Trainingen op zaterdag met een eigen thema, waaronder de Aroma Mind-Walks.

Wanneer: De meer-weekse trainingen starten meestal eind januari en begin september. Exacte trainingsdata komen op de site en/of mijn Instagram en Facebookaccount.


Mind-Walk® is ook te boeken als losse workshop met thema op maat. Bijvoorbeeld voor een vriendengroep of mindful bedrijfsuitje, vanaf 5 personen.


Loop je liever alleen of wil je wat meer aandacht voor bewustzijn op persoonlijke thema's? Dan kun je ook kun je een individueel Mind-Walk Traject volgen. De training wordt dan op maat gemaakt, passend bij jouw wensen en behoeften. We kijken samen wat je doel/thema is en plannen de training wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld meer rust in je leven, meer aandacht naar gezondheid, meer tijd voor jezelf vinden. De individele Mind-Walk trainingen worden aangeboden in een mini-traject van 3 trainingen.


Yoga lessen geef ik privé, bij jou thuis, of op locatie voor groepen. Zeker in een tijd wanneer erop uit gaan niet voor iedereen makkelijk is en je tóch aandacht wilt besteden aan je gezondheid, is dit een prachtige manier om toegang tot yoga te krijgen. Alle lessen worden op maat gemaakt naar jouw behoeften. De vormen van yoga die ik geef zijn: Hatha Yoga, Restorative Yoga, Stoel- of Bedrijfs Yoga, Yin Yoga en Yin/Yang yoga. Geschikt voor alle leeftijden (18+) en voor ieder gezondheidsniveau. Daarnaast zijn ook combinaties met ademhalingstechnieken, mediatie en/of mantrazingen mogelijk. Samen bekijken we jouw mogelijkheden, wensen en doelen.


Reiki is een effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen. Het komt oorspronkelijk uit Japan. De methode kan door iedereen geleerd worden, en ook iedereen kan de voordelen van reiki ervaren.

Het beoefenen van reiki brengt meer rust en ontspanning in je leven, en geeft een gevoel van veiligheid, helderheid en vertrouwen. Tevens kan het verlichting bieden bij diverse fysieke spanningen en ongemakken. 


De behandeling

Reiki betekent "universele levensenergie" en tijdens een reiki-behandeling geef ik die levensenergie door via handoplegging. De reiki-energie stroomt tijdens de reiki-behandeling via de verschillende reiki handposities naar die plekken in je lichaam die de energie het meeste nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans. Reiki werkt in op het fysieke lichaam, en ook op je geest (denken) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning, innerlijke rust en een gevoel van welzijn.

Vanwege deze periode geef ik nu vooral Reiki behandelingen op afstand. Hiervoor hoef je niet fysiek bij mij in de ruimte aanwezig te zijn. 

Wil je meer informatie over hoe dit precies werkt, neem dan gerust contact op.


Waarbij kan Reiki helpen?

Lichamelijk:

  • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;
  • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van je lichaam;
  • Het activeren van je immuunsysteem.

Emotioneel:

  • Ontspannen;
  • Opheffen van blokkades;
  • Meer levensvreugde.

Mentaal:

  • Minder stress, angst;
  • Het loslaten van negatieve denkpatronen;
  • Jouw talenten, passies beter ontwikkelen.


NB:

Reiki kan veel ondersteuning en verlichting bieden bij fysiek en mentaal ongemak en pijn. Het is geen vervanging voor reguliere geneesmethoden. Voor veel mensen is reiki vooral een manier om te ontspannen en (spiritueel en persoonlijk) te ontwikkelen, net zoals bijvoorbeeld meditatie en yoga.